do 30.06 O lampę I. Łukasiewicza w Krośnie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

REGULAMIN:

XV OGÓLNOPOLSKI KONKURS POETYCKI O "LAMPĘ IGNACEGO ŁUKASIEWICZA"

Organizator: Regionalne Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie

Założenia regulaminowe:
1. Celem konkursu jest popularyzacja twórczości poetyckiej, rozbudzanie talentów i ich wspieranie, stwarzanie warunków do publicznych kontaktów i konfrontacji poetów.

2. W konkursie mogą wziąć udział wszyscy piszący wiersze. Zaprasza się również poetów ze środowisk polonijnych.

3. Na konkurs należy nadsyłać 3 utwory o dowolnej tematyce w trzech egzemplarzach maszynopisu, które dotąd nie były nagradzane.

4. Każdy utwór winien być opatrzony godłem, to samo godło winno występować na dołączonej kopercie zawierającej kartkę z imieniem i nazwiskiem, dokładnym adresem autora, numerem telefonu (lub e-mail).

5. Oceny nadsyłanych prac dokona jury, w skład którego wejdą krytycy i poeci oraz przedstawiciel organizatora.

6. Ogłoszenie wyników konkursu i wręczenie nagród odbędzie się podczas Jesiennej Biesiady Poetyckiej we wrześniu 2014

7. Autorzy nagrodzonych i wyróżnionych prac zostaną poinformowani przez organizatora listownie lub telefonicznie.

8. Organizator nie zwraca nadesłanych prac i zastrzega sobie prawo do publikacji nagrodzonych wierszy - nieodpłatnie.

9. W sprawach spornych wynikających z interpretacji regulaminu ostateczną decyzję podejmuje organizator w porozumieniu z jury.

10. Laureata pierwszej nagrody obejmuje roczna karencja od udziału w następnej edycji konkursu.

Prace należy nadsyłać do 30 czerwca 2014 r. na adres: Regionalne Centrum Kultur Pogranicza, ul. Kolejowa 1 38-400 Krosno z dopiskiem KONKURS POETYCKI. Kontakt z organizatorem: tel. 13 43 218 98, http://www.rckp.krosno.pl
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde