zmagania Judyty

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

na trzeźwo próbuje
utrzymać w ramach okno
płytki oddech
łagodzi skurcz krtani
a błyskawice oświetlają drogę
do koszmarnych snów

gdy cisza nocna
pułk mrówek
doprowadza mózg do rozpaczy
i serce wprawia w balans
na krawędzi rozsądku

natrętna myśl uporczywie drąży
by nową porcją tlenu
zasilić krwiobieg
wtedy tropy kolejnych wyzwań
nabiorą pastelowych kolorów
i Judyta da się ponieść na fali
wyraźnego spojrzenia poza granicę
piętrzących się przeszkód


wytrzymam by pójść naprzód
to tylko błędne sygnały
najtrudniejsze są pierwsze cztery dni
czwartego dnia Holofernesowi odetnę głowę

bo niby komfort wystawił za słony rachunek
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.