filozofia z sutereny

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

stawianie pytań rodzi nowe tajemnice
rozwiązania mnożą progi
co gdy wyschną usta
a rzęsy wypadną z powiek

dziś na podróż dookoła
nie potrzeba osiemdziesięciu dni
słowa na antypody
docierają w kilka chwil
lecz trudno wyjść naprzeciw
i dotknąć pomarszczeń

Jerzyk przystanął przed osiedlowym sklepem
ciąg nie dawał za wygraną
łamał krzyż
wbijał kolce w gardło
przyginał kark i brudził twarz
Jerzyk już dawno zapomniał co to wstyd

zafałszowany obraz
tajemnicą
brzydoty zrodzonej z piękna
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.