czerń i biel

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

nspirowany wierszem Liliany- nie noszę różowych sukienek

już nie jestem małą dziewczynką
jestem starą kobietą
nikt po mnie nie zapłacze
czym pewnie się nie przejmę
gdy płomienie zaczną lizać moje szczątki

zakładam róż tylko do przepowiadania
nieszczęść i flirtowania z duchami
przekupuję je ciastkami których nie zjem
i łamaniem palców na widok zadowolonych z siebie
układaczy słów

dawką pesymizmu obdarzam szczęśliwców
mających słońce w dłoni i uśmiech w sercu
kiedy krzyż w proch się obróci
złożę wymówienie życiu

świat nie jest piękny
jest zły
śmierć wydaje się gwiazdkowym prezentem
gdy modlitwy trafiają w próżnię
a świadomość gotowa do maratonu
przegrywa z bezlitosnym przeznaczeniem

tylko dlaczego wciąż używam tęczowych kolorów
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.