W pieluchach

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Szwaczka samosia

Stopa weszła w skarpetkę śmiało,
lecz ze skarpetki wyszła pięta.
Mama zajęta, babcia zajęta,
ech, czyż ja nie mam talentu w rękach?

To jest igiełka a to niteczka –
zamknie wnet oko dziureczka.
Szast-prast! Zaszyłam dziureczkę całą
w czarnej skarpetce niteczką… białą
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde