Korespondencja

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Korespondencja


Kolejny już list wysłany do ciebie,
wraca z adnotacją: adresatka nieznana.

Dlaczego i komu - nieznana?

Istniejesz – wiem to.
Widuję cię w każdym swoim śnie,
w konstelacjach nieba,
stale dostrzegam strojność mgielnej sukni,
nieśmiały uśmiech
i zapach bzu pochylonego nad ławką,
na której czytałaś wiersze
z tomiku „Kubek tajemny” Brylla.

Odkładając co jakiś czas książkę
analizowałaś przeczytane strofy
na tle błękitu który przenikał
przez szmer liści.

Wieczorami, w przytuleniu
projektowaliśmy dalsze życie
eliminując z niego wszelkie
frustracje, bóle i lęki.

Do poczty nie można mieć zaufania,
sprawdziłem:
Aleja VII, kwatera XV, grób Nr 14

.
Ostatnio zmieniony śr 19 lis, 2014 przez Jan Stanisław Kiczor, łącznie zmieniany 1 raz.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/