Z boku na bok

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Jan Stanisław Kiczor pisze:Z boku na bok




W pamięci komputera niedomknięte wersy
Wiotczeją w tyglu znaczeń, którym gdyby nadać
Taką formę zawiłą, w taki ubrać język,
Że się wyśni martwota w barwnych cepeliadach,

To kształtów by nabrało i drzewo i kamień.
I murem mur by został. I pamięcią – pamięć.




.
To zupelnie jak u mnie.
Tam wersy, a ja "z boku na bok"
:rozyczka: :-D
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4449
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
Awatar użytkownika
cortessa
Posty: 1361
Rejestracja: czw 05 gru, 2013

Post autor: cortessa »

:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: