List do Pani Anny Niewiemczywiesz Grabowskiej

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

List do Pani
Anny Niewiemczywiesz Grabowskiej

Piszę, bo sam już
Niewiemczywiesz:
Mam w domu jeża.
Jeż ma mnie też.

A dodam jeszcze,
Niewiemczywiesz
Dość hałaśliwy
bywa ten jeż

Potrafi wkurzyć
(ja jego też)
Nie miałaś jeża
Niewiemczywiesz

Sumienie mówi,
Jakoś to zdzierż.
Więc co mam zrobić?
Niewiemczywiesz

Mam taki pomysł,
Niewiemczywiesz.
Ja Ci w prezencie
Oddam „ten jeż”.

Ty go przytulisz,
Lub czasem sklniesz.
Będzie pociesznie;
Niewiemczywiesz

.
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/