Drunina Julia - Za szynelem wciąż tęsknię

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Все грущу о шинели


Все грущу о шинели,
Вижу дымные сны, —
Нет, меня не сумели
Возвратить из Войны.

Дни летят, словно пули,
Как снаряды — года...
До сих пор не вернули,
Не вернут никогда.

И куда же мне деться?
Друг убит на войне.
А замолкшее сердце
Стало биться во мне.

Za szynelem wciąż tęsknię


Za szynelem wciąż tęsknię,
Mam sny niespokojne,-
Nikt nie potrafił jeszcze
Odebrać mnie Wojnie.

Dni lecą niczym kule,
Lata – jak pociski…
Wyrwać się z niej nie umiem,
Nie wrócę już nigdy.

I gdzieżbym się podziała?
Druh poległ na wojnie.
A serce, co milczało,
Zaczęło bić we mnie.
Ostatnio zmieniony ndz 10 lip, 2016 przez Liliana, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Lilu :rozyczka: :-D
Oby takie serce nigdy nie musialo zabic we mnie.
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Basiu,
wszyscy mamy nadzieję, że okropnosci wojny nas nie dotkną,
miło, że do mnie zaglądasz, bo od dłuższego czasu prawie nikt nie zostawia śladu,

serdeczności :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,