walc na costa rei

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

taneczne palce
na klawiaturze
drżenie tęsknoty chciałyby rozproszyć
zbyt nieudolnie zagłuszają niemoc
języki smutku wydają bełkoty

rozkaz sprzeciwu
klikam na ciszę
(marę słabości chcąc o świcie spętać)
wędruję plażą błękitnej pieszczoty
w twoich wyimaginowanych rękach

pachniesz sardynią
tak intensywnie
że zapominam kolce i ich różę
uniesień tło bajkowo jest naiwne
wskroś wypełnione piachem i turkusem

wiją się dłonie
oddech twój śpiewa
na karuzeli rozkręcamy ziemię
symfonię szczęść ku niebu wznosi fala
czworokąt źrenic przenika ismenę

(09/10.2011)
_________________
Basia - biedronka