Nowy spacer po Warszawie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Nowy spacer po Warszawie


Chcę podać ci dłoń. Prowadź.
Milcząc patrzeć, słuchać...
Poza barierą sprostowań usiądź.

Krnąbrne włosy - nie patrz;
(na bal lakier, farby).
Srebrni pójdźmy zwiedzać.
Dłonie ciasne jak dawniej.

Warszawa inna ta sama,
ruchliwa, barwna;
Wisła.

Zgrabnie ulicą świata
prowadzi nas
myszka.


(sierpień, 2011)
Basia - biedronka