Judenko Władimir - MUZA

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

МУЗА

Глаз и не вижу... Только - два зрачка.
У Музы взгляд какой-то напряжённый.
Но грациозна! Царственно щедра
своей улыбкой, слабо зарождённой
лишь в уголках замысловатых губ.
А говорили столько раз "капризна"!
Я предложить ей кофе не могу,
боясь спугнуть всё то, что здесь записано.

2007 г


MUZA

Nie widzę oczu… Tylko dwie źrenice.
Wzrok Muzy na czymś tak bardzo skupiony.
Jest pełna gracji! Królewskie oblicze
rozjaśnia uśmiech, lekko zaznaczony
przez ust kąciki, nim obdarza szczodrze.
Mówili o niej zbyt często „kapryśna”!
Zaproponować jej kawy nie mogę,
bojąc się spłoszyć, com tutaj zapisał.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

Często boję się spłoszyć pogodną myśl :-D :rozyczka:
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Dziękuję, Basiu. :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

z Muzami ostrożnie by nie uciekła- :-D sereczności :rozyczka:
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Są kapryśne, Bożenko, więc trzeba uważać.
Dzięki za wizytę. :-D :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,