Margarita Moskwiczowa - ***(Mów do mnie, proszę...)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Margarita Moskwiczowa (Ukraina)– artysta ceramik, prozaik, poetka, laureatka wielu konkursów literackich i artystycznych.


***(Говори, говори, говори…)

Говори, говори, говори…
Мы с тобою сидим у огня.
Тихо мечется буря внутри,
Там, на дне уходящего дня.

Пропоёт ли метель за окном
Иль погасит рассвет фонари,
Всё, что будет – пусть будет потом,
А сейчас говори, говори….

Пусть планета летит в звёздной мгле,
Я готова до самой зари
Слушать всё, что расскажешь ты мне…
Только ты говори, говори…



***(Mów do mnie, proszę...)


Mów do mnie, proszę, mów, mów, mów…
Siedzimy razem. Ognia blask…
Wewnątrz szaleje tysiąc burz,
A wszystko to u schyłku dnia.

Wyśpiewa zamieć swoją pieśń,
Latarnie zgasi świt–nasz druh,
Co ma się stać, niech staniе się,
Lecz trochę później, teraz mów…

Zginie planeta w gwiezdnej mgle.
To nic. Ja jestem po brzask zórz
Gotowa słuchać, co mi chcesz
Powiedzieć ty, więc mów, mów, mów...
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
biedronka basia
Posty: 2459
Rejestracja: śr 13 lip, 2011
Lokalizacja: Niemcy

Post autor: biedronka basia »

To się wprost śpiewa :-D

Lilu pięknie :rozyczka:
Basia - biedronka
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6656
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Basiu, a może jakąś melodyjkę skomponujesz?
Miło Cię widzieć. :rozyczka:
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,