***(Kiedy w naszym ogrodzie na wiosnę...)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Kiedy w naszym ogrodzie na wiosnę
wyjrzy z ziemi pierwszy pierwiosnek
i ku słońcu skieruje spojrzenie,
list napiszę do ciebie.
Czy odpowiesz mi? Nie wiem.
Będę czekać do późnej jesieni.

Gdy się jesień rozpłacze na dobre
i przestanie wabić kolorem,
a z drzew spadną ostatnie już liście,
wtedy czekać przestanę.
Nie chcesz? Trudno, kochanie.
Wzniosę toast za czas wspólnych wyśnień.

Białą zimę z radością powitam,
będę grzać się w cieple kominka,
razem z kotem, co o mnie się troszczy.
Mróz nam szyby ozdobi,
zblednie pamięć o tobie.
Wkrótce wiosna i wyjrzą pierwiosnki.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,