Czereśniowo

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Sad czereśniowy, sny czereśniowe,
z nadmiaru wrażeń kręci się w głowie.
Księżyc zawisnął nad czereśniami
i podpatruje co między nami

dziać się zaczyna. Żartowniś jeden,
niech szuka przygód na nocnym niebie,
a nam pozwoli smakować lato
nocką lipcową, nocką skrzydlatą,

abyśmy, kiedy już sen się prześni,
wciąż wspominali smak tych czereśni.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,