tylko nie przesol

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

mdli mnie kiedy słodzę za bardzo
cukier puder unosi się lepką chmurą
osiadając na każdym słowie

wzięliśmy sobie do serca
te wszystkie opowieści
o krainach mlekiem i miodem płynących
jedynie pszczoły pamiętają
jak tam trafić

wiem że lubisz ostro
więc sypnę garść pieprzu i soli
na ranę plaster i dobre słowo
przymknij oczy i poczuj
zapach cynamonu

i nie narzekaj
bo marna ze mnie aktorka
a zmęczenie z biegiem dni rośnie
wprost proporcjonalnie
do długości cienia
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018