wyścig z czasem

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

wstaję spóźniona
o dwa mrugnięcia
czas mnie goni

hamuję na ostrym zakręcie
czasem klnę stojąc w korku
a życie umyka autostradą
oślepiając długimi
czekam
na echo wczorajszego dnia
rozpływa się lepką smugą
we wstecznym lusterku
mijamy się w ciszy
krzyczą nieme monologi
podczas wariackiego biegu
gubię mapę

gonię czas
spóźniona o trzy oddechy
zasypiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018