sen mara...

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

dziś śnił mi się rycerz w zbroi
i w ruczaju konia poił
koń rzecz jasna bielusieńki niczym śnieg
ja księżniczką byłam w wieży
co przygodę chciała przeżyć
kogut zapiał i tak skończył się mój sen

otworzyłam z wolna oczy
smutny obraz mnie zaskoczył
szaro buro za oknami dudni deszcz
po rycerzu śladu nie ma
co tu robić wielkie nieba
dobrze że choć mi się zdarzył taki sen
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,