Niedoczekanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Zapytany o owoc, bez namysłu wskazał kobietę.
Tchórz. Tylko jabłka nie umiał wykrztusić, jak wykrztusza się
prawdę, więc przybrało kształt grdyki.
Gdy wąż kusi Ewę, skacze w górę i w dół.
Tymczasem ona zna diabelskie sztuczki,
odwrócona na pięcie wzrusza ramionami.

Przez tysiące lat czekała, aż jego gardło wypluje ogryzek
i uformuje ważne słowo.

W milionową rocznicę ślubu Adam
zastaje pusty dom. W samotności zjada pestki.