Żal, po prostu

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Najtrudniej zapomnieć wnętrza pachnące
znanym dymkiem i kawą. Zarzuciliśmy palenie,
jakby szkodziło wolnej myśli, rozmowom
w oparach sprzeczek o jedno słowo, o temat
i tę śpiewną frazę. W tych nowych obrazy
krzywią się pod spojrzeniami ledwo omiatającymi
piękno zatrzymane przez artystę. A przecież muszą

gdzieś być miejsca dla alergików, kichających
na widok świecidełek i krasnali w źle dobranych
czapach. Może znalazłoby się wśród nich
wolne krzesło, ale pewnie i tam wprowadzono
zakaz pisania na serwetkach. Gdzie się teraz odnajdę,
z kim podzielę włos na czworo.