Integracja*

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Żadna tam glina, nie wtapiam się,
raczej żwir, co na asfalt, po którym walec.
Wszelkie próby urobienia na modłę
mam poniżej pleców. Urodzona w pełni
biegnę za węchem pozwalającym
odróżnić wrogie zapachy.
Północ domem, mrok ojcem,
polowanie na głupotę mam we krwi.

Mój czas dobiega, wyczuwam oddech
pogoni. Jeszcze tylko wyciągnę z wnyków
kilku niepokornych, nauczę praw dżungli,
gdzie uliczny bruk przemielony na piasek

pozostanie kamieniem.