Ponownie narodzony

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

To solidna poręcz
A ponad siedem pięter
Więc o czym się myśli
Stawiając nogę na pierwszym stopniu,
Bo nie o spracowanych rękach tej
Która znowu pcha wózek
I nocą składa pranie od ludzi

Twój krok był powolny
Czy biegłeś

Chodzę z widokiem upadającego ciała
Jak kobieta z przenoszoną ciążą
Mierzę grubość stali
Nie powinna się wygiąć

Stałeś wyprostowany
Czy rzut na taśmę
Miał przyspieszyć
A może ostatnia myśl
zatrzymała ten moment

To nie był dobrze wybrany punkt
Zamknąłeś oczy
Gdy lekarz szepnął
Żyje

Dziewczynka wspina się na palcach
Woła do matki
Patrz
Nauczyłam się
Huśtać na rurce
Ostatnio zmieniony czw 09 mar, 2017 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.