Wiosna (drabble)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Grafoman
Posty: 5
Rejestracja: sob 27 maja, 2017

Post autor: Grafoman »

Kot od samego początku uwielbiał chodzić po domu i słuchać kroków nadchodzącej Wiosny. Wstawał w nocy, kiedy wszyscy już dawno spali. Przystawał przy każdym oknie, wskakiwał na parapet i wypatrywał Jej.

Słyszał Ją czasami, kiedy, chodząc po polach, śpiewała słodkim, wysokim głosem.

"Słowik" - mówili Ludzie, ale Kot wiedział, że to Wiosna.

Lubił Ją, bo była uśmiechnięta, wesoła. Kiedyś bawili się w chowanego. Ale teraz Kot wiedział, gdzie szukać Wiosny. Od lat siedziała w sieni, wśród zawalających wejście sprzętów.

- Tu jesteś!- wołał do Niej Kot.

- Jestem, tylko nikomu nie mów. Niech sami mnie znajdą - mówiła Wiosna, gładząc miękką, białą sierść zwierzątka.
"Ja "beznadziejność nadchodzących dni" -
Witam odważnym i rycerskim : "phi" !!" :D
Awatar użytkownika
dEn
Posty: 221
Rejestracja: pt 24 paź, 2014
Lokalizacja: Ostróda
Kontakt:

Post autor: dEn »

Więcej!
Ponadto zgodnie z moim przekonaniem, że trzeba być pokornym, każde moje słowo należy omijać. A kiedy przez przypadek, omyłkowo coś przeczytasz, należy je odbierać jako niesmaczny żart i wypluć.
Grafoman
Posty: 5
Rejestracja: sob 27 maja, 2017

Post autor: Grafoman »

Dziękuję za zachętę, dEn. Miło mi, że (sądząc po wykrzykniku) się podobało.
"Ja "beznadziejność nadchodzących dni" -
Witam odważnym i rycerskim : "phi" !!" :D