Tajemnice szyfrów

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Zanim księżyc wyzbiera z powierzchni
rozsypane na wodzie łuski,
będzie czas na opracowanie strategii.

Dwa cienie zmierzą się z nowymi kształtami,
ale świt obarczy rozczarowaniem.
Milczenie usiądzie na mokrej od rosy trawie
i fala uderzająca o brzeg wystudzi słowa,
aby nie ujawniły sekretów.

Za plecami zamrugają kierunkowskazy
ustawione w przeciwne strony.

Klucze do kodów, wyrzucone
po drodze, zakończą sprawy
nierozwiązywalne.