Serce kobiety

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
robertopoeta86
Posty: 16
Rejestracja: sob 08 lip, 2017

Post autor: robertopoeta86 »

Cudna ma Pani wierszem spisana,
Przejrzysta jak kartka i nieokiełznana
Oblicze Twoje w swoim sercu wciąż noszę
Pięknem napajam się i w górę unoszę

Dziewicza Miłości moja namiętna
Cudna jak anioł, jak brylant szlachetna
Jak słońce, które na niebie błękitnym wciąż wschodzi
Tak Twoja uroda mnie ciągle uwodzi

Tak pięknym jest Twoje zakwitanie,
Bo jesteś jak serca mego czekanie,
Bo jesteś kwiatem i słowem poety,
Bo jesteś duszą i sercem kobiety
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Daj jakiś znak, że czytasz komentarze.
To czwarty wiersz - całkowicie nieudany.
Być może chcesz trochę z nami popracować, posłuchać rad. Przenoszę ten wiersz do działu "Eksperymenty i próby literackie".

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
faniente
Posty: 26
Rejestracja: sob 08 lip, 2017

Post autor: faniente »

piękne rymy. fajny wiersz. godny Pana Jana Kochanowskiego i Mikołaja Reja

nie tak jak te wszystkie nierymowane wynalazki.

z tego można zrobić fajną piosenkę
Ostatnio zmieniony sob 05 sie, 2017 przez faniente, łącznie zmieniany 1 raz.
Chcę być poetą jak Wy
robertopoeta86
Posty: 16
Rejestracja: sob 08 lip, 2017

Post autor: robertopoeta86 »

Dziękuję :-D