zwyczajnie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

rozjaśniasz wszystkie moje dni i noce
ciepłym uśmiechem dobrymi słowami
twoją obecność czuję coraz mocniej
mój wyczekany

ta miłość cicha zwyczajna codzienna
tak oczywista jak rankiem kęs chleba
daje poczucie spokoju spełnienia
o niej chcę śpiewać

bo cieszy każda wspólna z tobą chwila:
gdy słońce wstaje i gdy zmierzch zapada
a szczodry wieczór na niebie rozpina
szlachetny granat
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Pan M

Post autor: Pan M »

Taki prosty, prosto z serca bez nadmaru metafor, drugiego czy trzeciego dna. Kupuje ten wiersz. :rozyczka: