dwie wielkości*

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

przecież mówiłam, że nie zdążę,
że to miejsce wkrótce zostanie zajęte.
kawałek ugoru,
dla którego można zabić,
przejmą najpodlejsi sztukmistrze,
palący dla fasonu jointa.

mnie ktoś poda krzesło,
poprawi sfilcowany kapelusz,
abym mogła osłonić się
przed światłem księżyca
jak ta stara wariatka
krzycząca po nocach,
że gwiazdy lecą na głowę.

zgadza się,
na początku był fart,
już mi się zdawało,
nawet wyciągnęłam rękę po łut.

jak strasznie zmalał cień