OBRAZEK Z SĄDU

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

do sądu wchodzą sami poważni pachnący chłodem
a ja opanowuję się i docieram w końcu do siebie
nie wiedziałam że kiedyś tutaj się znajdę
to trudny w życiu okres

sądzić będzie kobieta
sędzina z fioletowym żabotem nerwowo poprawia łańcuch
napięcie
tak przez cały okres
czy tylko reformowania?

a biedna Temida od dawna ciężko znosi
cykliczne złuszczanie prawa
napięcie przed
i po - znowu napięcie
stoi wściekła z kamienną twarzą

bezstronne orzeczenia - sędzina poprawia żabot
ciekawe jak gdy macki interesów naciskają
waga niewytarowana
adwokat sprywatyzowany

powietrze staje się ciężkie jak ołów
podejrzane powiązania jak upiory przemykają
od świadka do zeznań
a te
slalomem omijają kamienie

kolana napinają się nerwowo
proszę wstać - odczytanie wyroku
dostojny przesadnie głośny mimo woli
stukot sędziowskiego młotka
obwieścił
że wkurwiająca jest kobieca dolegliwość
Ostatnio zmieniony śr 06 gru, 2017 przez Łoboda, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

uśmiechnął mnie ostatni wers- ale wyroku brak w wierszu-mimo wszystko od sądu najlepiej z daleka- serdeczności ślę :rozyczka:
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

Dziękuję :-D :rozyczka:
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

Trochę go poprawiłam.
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Łoboda pisze:waga niewytarowana

adwokat sprywatyzowany
to jest dobre

Po kilkukrotnym przeczytaniu wiersza zostaje natrętna myśl, że peelka, sędzina i Temida - wszystkie mają (jakiś tam) okres. Puenta też mi nie podpasowała.
DOBREGO 2018