syndrom pustej szuflady

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

pamiętam wszystkie nieprzespane noce
rączki oplecione wokół mojej szyi
pierwsze kroki

myślisz że piszę kiepskie wiersze
krew z krwi
słowa ze słów

dziś najmłodszy opuszcza gniazdo
stroszy piórka stojąc na krawędzi
z metaforą w plecaku
niedopowiedzeniem w oczach

wyciągam dłoń
by poprawić przekrzywioną kropkę

leć mój mały
uważaj na koty
i drapieżnych krytyków
DOBREGO 2018