Sierpień

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Sierpień w astrach,
sierpień w gwiazdach,
które kosmos porozsiewał
na wieczornych skrawkach nieba.

Sierpień w plonach,
sierpień w gronach
bzu czarnego, jarzębiny
już spłonionej, w sadach winnych.

Sierpień wróży
z późnej róży
i rumianków - miłość, szczęście -
zakochanym niewzajemnie.

Sierpień w astrach,
sierpień w gwiazdach,
i ja pragnę, by ad astra
wznieść się z tobą i nie wracać.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,