gołąb

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Magda pisze:ptak wie co robi
Też tak myślę. Sympatycznie. :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
Awatar użytkownika
Tomasz Kowalczyk
Administrator
Posty: 4434
Rejestracja: wt 10 cze, 2014

Post autor: Tomasz Kowalczyk »

Sporo przegadanych fraz, np.
Magda pisze:przycupnął skromnie przy gzymsie
Sam czasownik "przycupnąć" zawiera również znaczenie tego przysłówka.
Magda pisze:od razu widać nie lubi deszczu
który jesienią szaleje
Zaznaczyłem nic nieznaczące wyrażenie oraz "oczywistą oczywistość".
Magda pisze:zerwie się lotem
do lotu
Magda pisze:czy w strugach wody odpłynie
Po co ta inwersja?
Magda pisze:smutna jest dola ptasiego rodu
Dlaczego smutna?
Ostatnie dwie strofy zagubiły logikę.

Pozdrawiam
Każdy jest kowalem własnego losu. Nie każdy Kowalczykiem.
firletka.

Post autor: firletka. »

siadła ptaszyna przy oknie
wpuść ją do środka nim zmoknie
w domku jest cieplutko
w domku jest milutko
wpuść ją do środka nim zmoknie... tak mi przypomniałaś coś z dzieciństwa :rozyczka:
firletka.

Post autor: firletka. »

w klatce nigdy!!! to tylko dziecięca piosenka...