jest takie miejsce

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Na tej ulicy pod trzynastym,
gdzie szczęście czai się za płotem,
a w słońcu znowu brzmią toasty
zjawił się jednonogi fotel.

Doznała wstrząsu stara szafa,
gdy ranek zbudził ją lawendą
a kurz zdumiony w nowych szatach
odnalazł właśnie swoje credo.

Tam stary czajnik gwiżdże głośniej,
kiedy się kawa rano parzy
dla dnia, co ścieżki ma mieć proste,
cokolwiek by się miało zdarzyć.

Tam świerszcze grają delikatnie,
nieznane ptakom są granice.
A kretom wcale nie jest łatwiej,
gdy nad głowami kroki szybsze.

Wieczornym szeptem noc nadchodzi
i lampy chmurom ślą dobranoc.
Szczęście wędruje po uliczce
oknami ćmy do siebie wabiąc.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

To już wiemy, gdzie mieszka szczęście, pod trzynastką :mrgreen:
Wiersz w magicznym klimacie, lekki i radosny.
Miło cię znowu czytać Ewo :rozyczka:
DOBREGO 2018
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7879
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

A gdzie to się Colett podziewała ?
Czas już wracać i zacząć znów wabić takimi wierszami .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Mariusz
Posty: 3238
Rejestracja: wt 30 wrz, 2008
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Mariusz »

Namalowałaś trochę, jakbym widział dom w Jasińcu. Przydałyby się jeszcze pazurki, które zawsze widziałem w Twoich wierszach. Pozdrawiam serdecznie :rozyczka:
każdy komentarz uczy
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

MariuszU, ten z racji zmian w życiu jest bez pazura. Nue obiecuję że to się zmieni ale. .kto wie... 😊
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

Bardzo urokliwe miejsce :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Urocze, spokojne miejsce :) Dobrze było o takim choćby poczytać :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.