nie chwal nocy przed wschodem słońca

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

często wracam do sylwestrowej kolacji
chińskie ciasteczka wróżyły szczęście
a ja czułam że ten rok nie będzie dobry
fajerwerki błyskały złowieszczo

telefon zadzwonił przed budzikiem
położyli nadzieję na łóżku
zakryli prześcieradłem
przed świtem odeszłaś niezauważona
cała ty

kwiaty w twoim pokoju nadal zielone
uśmiechasz się ze zdjęć gdy roztargniona
stawiam na stole talerz za dużo
nasłuchuję stukotu laski

wszyscy pytają jak się trzymam
mówię że dobrze oddycham czasem śpię
nie patrzę w górę gdzie jastrzębie
wciąż kołują nad głową
znienacka wbijając szpony

znowu zaczęłam czytać poezję
lek sączy się w rytm uderzeń zegara
kropla po kropli

czerwiec 2017
DOBREGO 2018