Katecheza

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

"wierzę w Boga Ojca" recytują gładko
lecz na szybę wzrok zwodzi leniwa mucha
niewierni tomasze goglują 

bez rozwiązania zagadki
modlitewnych rytuałów zostają
z podświadomym lękiem
którego nie rozumieją

jedynie miłość czują wyraźnie
a to tylko jedno sacrum

w miłości wychodzą poza siebie
może na ukrzyżowanym szlaku kiedyś
narodzi się w nich coś co nie ma logiki
od czego serce też szybciej bije
 
rój białych skrzydeł szturmuje okna
katecheci wpuście je w powiew naszych czasów
i umyjcie te posrane od much szyby
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

Łoboda pisze:narodzi się w nich coś co nie ma logiki
Czyli jest nadzieja na coś prawdziwego. Dobre zakończenie. :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.