Sekrety bogów

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Zapytałam Kronosa, co zrobił z Matką,
czy w jej suknie wytarł nóż tak,
jak wyciera się zapłakane oczy w ciepłe fałdy.
Milczał.
Z Chaosu nie wyłonił się raj ani żadne niebo,
tylko ciemna czeluść, więc tam?
Pytanie uwiera. Zostanę odesłana
czy doceniona.
Dałam początek, ale to za mało na postument,
starczy jedynie na urnę.
Nagle znajomy głos:
- chciałabyś empirycznie. Na szalę.
To ja, syn, niosę w ramionach,
nie czując twojego ciężaru
i drżę przed jutrem