Czym dalej w las

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

w każdym moim tekście
coraz mniej intelektualnych labiryntów
zatem w szarym od dymu tle stanęłam sobie
ja zwyczajna

rozwinięta w szerz i mocno w głąb
paskudnie chimeryczna
żadne alter ego

zeszłam z marginesu zapisków z mojego życia
by pokazać więcej niż
gołosłowie

śmiejesz się bo poetyce daleko do życia
w rzeczywistym świecie
toteż się pogubiłam

w rzeczywistości mrok mnie zgarnia
a w fikcji gryzą bzdury więc pytam
gładząc siwe włosy

ten przekrój epiki liryki i dramatu
to marne życie
czy to satyra?
Ostatnio zmieniony wt 13 lut, 2018 przez Łoboda, łącznie zmieniany 1 raz.
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Łoboda pisze:w każdym moim tekście

coraz mniej intelektualnych labiryntów
a szkoda ;)
dobry początek, później im dalej w wiersz, tym większe gołosłowie
Łoboda pisze:w rzeczywistości mrok mnie zgarnia

a w fikcji gryzą bzdury więc pytam

gładząc siwe włosy
ten fragment dobry
DOBREGO 2018