Grunt tło rłodzina

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Grunt tło rłodzina

Casym cłowiek musi do kloliybki wrocać
Zeby nie zabocył kany mo kłorzynie
Łoćby się zdowało ze już mu nie płotrza
Zodnegło łoparcio we swoi rłodzinie

A jak sie przywito jakłosik inacy
Wszystko się przybocy jak tło kiesik było
Płomyśli se kiela wcioz rodzina znacy
Przecie bez kłorzyni wiater wyrwie siłom

Jesce mie tu ludzie zabocyć ni młogo
Łocioz na tułacke wiedła dróga losu
A moje wiyrsyki ku rodzinnym prłogom
Nie trafiły bło się wójt pisorz panłosy

Nie młoge uwierzyć nik już nic nie chłowo
Wszysckło jes inacy jakby mi się śniło
Nik nie sieje zbłozo nie zarycy krłowa
Mliykło sklepy dłojo baby pijo piwło
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Doceniam - a jakże - ale wolę zwykłą polszczyznę .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

podobnie, jak mój przedmówca Julko :rozyczka: :rozyczka: bo strasznie język mi się łamał podczas czytania :mrgreen:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
Julka
Posty: 1692
Rejestracja: pn 14 lut, 2011
Lokalizacja: Kamienna Góra
Kontakt:

Post autor: Julka »

Leo
perełko

Mili goście dziękuję za poświecenie, życie jest ciężkie :-D
Ćwiczenie języka też może mieć pozytywne skutki.
To tylko ja
Czasem w poezji bywa i tak:
Zasiejesz zboże, wyrośnie mak.