Pokolenie za Baczyńskim

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Żal nam się kłębi na ustach
jak smak niedojrzałych malin.
Czy to historia oszustwa?
Czy myśmy wolność przespali?

Czegóż wy jeszcze nad ranem?
Kroki po schodach to smutek.
To strach, że wszystko sprzedane
i w laur zwycięzców przekute.

Czegóż wy jeszcze po nocach?
Prawo to światła się nie bać.
Gdy usta prawdą wyzłocą
dusza szczęście wyśpiewa.

Ciężko spojrzeć do lustra,
gdy nic się w tunelu nie pali.
Czy wolność to dziecko oszusta?
Czy myśmy życie przespali?
Ostatnio zmieniony sob 17 lut, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 2 razy.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

Jedni przespali,inni przehulali, albo sprzedali...
a ile nas tyle odpowiedzi :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przepłynąłem z zadumą i przyjemnością .

Uszanowanie L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5444
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Zamyśliłam się, nie wiem czy przespali, ale na pewno przegapili ważny moment...bo nic nie jest dane na zawsze. Wolność też.
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril