Resorpcja

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Florian Konrad
Posty: 903
Rejestracja: pt 26 lut, 2016

Post autor: Florian Konrad »

Wiersz pisany do społu - tandem poetycki - Florian Konrad i jego Kumpela - Ewa Kosim.

fosforyzacja. po bezkresnych korytarzach
porusza się płomień. blask,
człekokształtny

uważaj, mogę spalić.
nawet się nie spostrzeżesz
kiedy palce wnikną wewnątrz
- grozi półpoważny mężczyzna
manekin poruszający niewidzialne

motyle
błądzimy obaj po zakamarkach
jakbyśmy byli tylko wytworem wyobraźni
nie istniało nic poza (ogień plus ogień - i wychodzi biel)
wiem banał, ale gdy wstaje ranek,
wydobywają się niezrozumiałe okrzyki
Ostatnio zmieniony śr 28 lut, 2018 przez Florian Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.