pocztówka bezzwrotna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Pamiętam miła tamtą jesień,
gdy wzięłaś serce me pod rękę
i wyszeptałaś: zobacz Grzesiek
pan Bóg zapalił latarenkę.

A drzewa śmiały się stubarwnie
jak twoje oczy wpół przymknięte,
gdy wyszeptałaś: nikt nie zgadnie
jak można życie kochać pięknie.

Deszcz grał na bębnie parasola,
tak delikatny jak twe dłonie,
gdy wyszeptałaś: Grzesiek zobacz
to jest nasz wspólny świata koniec.


ps.
Pamiętasz tamten spacer miła,
gdy wzięłaś serce me pod rękę?
A potem wszystko się skończyło,
jakby ktoś zgasił latarenkę...
Ostatnio zmieniony ndz 11 lis, 2018 przez Pier Dułka, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Wszystko pięknie jak to u Piera tylko - kuje w oczy to " serce me "

Z przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
lilo
Posty: 852
Rejestracja: wt 13 cze, 2017
Lokalizacja: pomorskie

Post autor: lilo »

,,gdy wzięłaś serce me od rękę? " Zjadłeś ,,p"

Wiersz delikatny, bardzo osobisty, według mnie powinien skończyć się
na:
,,to jest nasz wspólny świata koniec".
sometimes I guess things just happen too fast
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

wiem Leo , że kuje, ale nie mam pomysła
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko