Graffiti

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

‘trwaj w tym, co kochasz’
to jedna z mądrości ulicznych

wzięłam to sobie do serca ale teraz mam wątpliwości
czy to trwanie nie stanie się cofaniem jak w przypadku
religii które nie poszły naprzód razem z cywilizacją
i powoli stają się złem

wątpliwości to moja specjalność
choćby trwanie w pisaniu czy mianowanie poetą
awans z papierowego tomiku na szczyt
piszą o nim poeta
a sam o sobie mówi literat
czy wstydzi się tytułu czy swojego pieprzenia

w przypadku serca podzielonego ale strzeżonego
przed uczuciami innych albo gdy nadwyrężona ambicja
dusząca się w publicznych gustach ma wątpliwości
a zarazem pewność – o matko jedyna jak wtedy wątpię
w słowa

pasje w życie wpuszczają więcej światła wtedy
nawet Alzheimer zgadza się trochę poczekać

z definicji piszący wiersze - to poeci
nie ma dookreślenia
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Mam wrażenie, jakby zalał mnie słowotok, w którym tonie sens wiersza.
Łoboda pisze:czy to trwanie nie stanie się cofaniem
rymowany zaśpiew nie dodaje uroku
Łoboda pisze:piszą o nim poeta
a sam o sobie mówi literat
może pisze też prozę? :mrgreen:
DOBREGO 2018
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

Słowotok? Nie sądzę. Pozdrawiam.