pieśń rozrzutna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

wszystko czego nie miałem a chciałem
zapisuję wam dzieci moje rymowane
na po deszczu rozsypanie

sznur pereł na szyi ze skrzydeł motylich
by fruwać z nimi po lesie
i wianek na skroni od maków czerwony
by wiecznie czekać na jesień
krokusy na górce na przekór jaskółce
by jedną wiosnę uczynić
i twoje kochanie na kwietnej polanie
niech płynie po życiu niech płynie

wszystko co miałem a miewać nie chciałem
zapisuję wam dzieci me białe
na moją po świecie niepamięć

kamienie u szyi z uschniętych badyli
by brzytwę chwycić za ręce
cierniową koronę za zupy zbyt słone
by miłość zrobić czym prędzej
łamanie się kołem ze śmierci aniołem
by poczuć że jednak się boję
a twoje kochanie niech twoje zostanie
i płonie po życiu niech płonie

wszystko co było, co mi się wyśniło
oddaję wam dzieci za miłość
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Boogie
Posty: 4940
Rejestracja: sob 26 mar, 2011
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Boogie »

Takiego Cię lubię Autorze. Jakże rzewnie i pięknie. Pozdrawiam.
outsider najmocniej czuje
że świat to boży spektakl

pomazany
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Pier Dułka pisze:sznur pereł na szyi ze skrzydeł motylich
by fruwać z nimi po lesie
i wianek na skroni od maków czerwony
by wiecznie czekać na jesień
krokusy na górce na przekór jaskółce
by jedną wiosnę uczynić
i twoje kochanie na kwietnej polanie
niech płynie po życiu niech płynie
BRAWO!
DOBREGO 2018
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Nic - tylko czytać i podziwiać że jeszcze ktoś tak pisze i robi to świetnie .

Z największą przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "