Między psią kupą a pierwiosnkiem

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

historia każdej wiosny zaczyna się
od odkrycia pól minowych
będziesz wiedział że już przyszła
gdy usłyszysz krzyk gęsi
i klnący patrol miejski

słońce jeszcze niezdecydowane
z ukosa zerka
zimno - pies nadal skarży się nocą
do księżyca
mróz uparcie na kałuży przysiada
i zasmarkany mgłą prycha

pogodnie jest tylko w partyjnych
gadkach
pierwsi sieją więc zanim pąki na drzewach
zgrubieją
na Wielkanoc ceny są już rozkrzewione

co roku wzrasta cena koszyka
idzie wiosna a człowiek przeklina
Ostatnio zmieniony wt 20 mar, 2018 przez Łoboda, łącznie zmieniany 2 razy.
Ewa Kłobuch
Posty: 885
Rejestracja: śr 23 wrz, 2015
Lokalizacja: Ostrzeszów

Post autor: Ewa Kłobuch »

Sama prawda, niestety.
Chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle.
Awatar użytkownika
Irena
Posty: 5446
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Irena »

Zajrzałaś prawdzie w oczy.
Wczoraj byłam na targowisku po jajka...............żeby się nie wkurzać / nomem omen to od kury :-D / nie powtórzę co biegało w mojej głowie...a nie były to ugrzecznione słowa, oj, nie.


Pozdrawiam.
" siła pióra leży w pokorze do własnego słowa"- Mithril
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

wiosna jak widać nie zawsze piękna- nie zawsze ciepła i pachnąca- :rozyczka:
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.