krótka piosenka o młodości

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

był dajmy na to pan po czterdziestce
i była pani o wiele młodsza
i jak to bywa w prostej piosence
wpadli na siebie już w pierwszej zwrotce

więc pan łaskawy ciut po czterdziestce
kupił pierścionek tej dużo młodszej
po szybkim ślubie wziął ją na ręce
by mu coś dała już w trzeciej zwrotce

tu przemilczymy zwrotek czterdzieści
bo nie wypada przy wielkim poście
mówić zbyt głośno jak to się zmieścił
ten trochę starszy w tej dużo młodszej

chcecie to wierzcie albo nie wierzcie
na koniec wspólnie do puenty doszli
ona już dzisiaj jest po czterdziestce
a on od zawsze przy dużo młodszej
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Trzecią zwrotkę omijam, obniża poziom całkiem fajnego wiersza.
DOBREGO 2018
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

myślałem o zmieszczeniu się w duszy tej dużo młodszej, ale podoba mi się twój tok myślenia, Megi
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

hm... skoro ominąłeś zwrotkę trzecią to jak mu miała dać, ha? Cokolwiek by to nie było... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
usmiechnąłeś mnie :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Fred

Post autor: Fred »

Zmieścić czterdzieści zwrotek w czterech, ot to jest sztuka. :mrgreen:
Poczytałem z usmiechem. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Przewrotnie ale bardzo przyjemnie napisane .
Z przyjemnością poczytałem .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
firletka.

Post autor: firletka. »

no rzeczywiście ta trzecia strofa odstaje od reszty, która jest na plus:)