oda do onej żony

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Ach, ty nie moja od dawna już żono:
od kiedy łono twoje podzielono,
od kiedy wdzięki twe do swojej ręki
wziął chłopiec piękny dla własnej udręki.

Ty jesteś mojej wolności wyrazem,
moją przestrogą i prawdy nakazem,
Bo mnie nauczyłaś, w języku szkolona,
że żona bez "żet" to już tylko ona.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

I dobrze jej tak :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Fred

Post autor: Fred »

Wiysz jakie niszczynści spotkało naszygo sztajgra?
- ten borok ucikł z moją żoną.
:mrgreen:
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:mrgreen: :mrgreen: dokładnie, dzięki za uśmiech- o taki miałam :mrgreen: :mrgreen: jak czytałam
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura