boję się

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
roztańczona
Posty: 158
Rejestracja: ndz 05 maja, 2013
Lokalizacja: Żary

Post autor: roztańczona »

krzyk
co bicie serca przyspiesza
i zatrzymuje płuca
przedziera każdy cal skóry

płacz
tusz i puder rozmywa
pali usta i policzki
wdziera się w serca osłonięte krzywdą

szept
od krzyku głośniejszy
rozrywa uszy
które krwawią emocjami

dotyk
gwałtowny jak osuwisko
muł i kamienie zrzuca
prosto w żołądek i jelito grube

cisza
co głośniejsza jest od szeptu
zalewa organizmy
powodując powódź

nie mogę oddychać
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

Strach w wierszu za mało dramatyczny, żeby i czytelnik zaczął się bać.
roztańczona pisze:dotyk
gwałtowny jak osuwisko
muł i kamienie zrzuca
prosto w żołądek i jelito grube
jelito grube wszyscy mamy, ale żeby zaraz o nim w wierszu? Amputowałabym, wystarczy żołądek.
DOBREGO 2018