villanella cudaczna

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

Dziś w niebie pewnie mają ubaw
zgrywając stare fortepiany,
że my wierzymy w jakieś cuda.

Jeszcze się może życie udać
nam, kilkakrotnie zaniechanym,
choć w niebie pewnie mają ubaw...

Skąd tyle wiary w prostych ludziach,
gdy się nawzajem ogryzamy,
bezmyślnie wierząc w jakieś cuda?

Rodzimy się po wielu trudach,
z dziwnym grymasem umieramy...
a w niebie pewnie mają ubaw,

że w międzyczasie gniew, obłuda,
krzyżyk w mrowisko i różaniec,
bo wciąż wierzymy w jakieś cuda.

Kiedy dopadnie nas już nuda
stroimy stare fortepiany,
aż w niebie wielki mają ubaw
z tej naszej wiary w jakieś cuda.
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:-D :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Hexe
Posty: 1123
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

...wszyscy święci balują w niebie... tak mi się jakoś skojarzyło.
Pozdrawiam :)
:rozyczka:
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:rozyczka: :rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7856
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Oj jak tak to i villę Leo bez problemów przełyka .

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "