Limki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Hexe
Posty: 1141
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

91 Las Palmas

Piękne sekwoje z miasta Las Palmas,
rosły nad podziw, ciesząc oczy mas,
a w górze hamak
bujał i dama,
wrzeszczała głośno, że skoczy zaraz.

98 Kozienice

Chytry żydek, hen spod Kozienic
szantażował, ludzi miał za nic,
gdy się zebrali,
przy wycince pali,
nadziali gościa, a potem kadisz.

89. Mysie Kiszki

Pewien fenomen spod Mysiej Kiszki
znaczył dziewice, przypinał fiszki,
praca uciążliwa,
wręcz niemożliwa,
jakby nie pisać, to temat śliski.

78 Działdowo

Posępny człeczek z miasta Działdowo
marzył od świtu, by kolorowo,
żyć jak w Madrycie
nocą, o świcie
zawiesił sznurek, zbędny monolog.

66 Kraków

W mieście Krakowie, ech krakowianki
laski kochliwe, jak paryżanki,
im tylko w głowie
chłopcy, panowie,
czerwcową nocą puszczają wianki.

67 Zawoja

Odważni chłopcy ze wsi Zawoja
od dawna marzą, by iść do woja,
pięknej Heleny
już nie porwiemy,
Parys, to zrobił i padła Troja.

54 Goleniów

Sierżant policji miał w Goleniowie
przestępcom spójnie układać w głowie,
liczyli pałki,
tak bez przechwałki,
były fanfary i pogotowie.

50 Zamość

Grupa młodzieży, gdzieś spod Zamościa,
zamordowała żabę i gościa,
ścichły rechoty,
inne głupoty,
teraz gotują zupę na kościach.

44 Ojców

Znów torreador w mieście Ojcowie
rwie bykom rogi, staje na głowie
i krew się leje,
publika mdleje ,
corrida krwawa, szykujcie probierz.

42 Pabianice

Pewien mężczyzna gdzieś w Pabianicach
malował ptaki, na damskich licach,
zdobione w lotki,
stare i trzpiotki,
jak pawie wiodły prym w okolicach.

735 Wąchock

Łysy ojciec spod Wąchocka
kadził Toruń, potem Wrocław,
termy miał w piachu,
a seks w Maybachu,
liczyła się każda nocka.


56 Bobrowiczki

Raz wódz mrowiska spod Bobrowiczki
nakazał mrówkom. zakleić... oczy
siedziały cicho,
nuż jakieś licho,
królowa każe kupić nożyczki.
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

:mrgreen:
DOBREGO 2018
perełka
Posty: 3540
Rejestracja: wt 04 gru, 2012

Post autor: perełka »

:mrgreen: :mrgreen: to mnie usmiechnęłaś :rozyczka: :rozyczka:
Smutek jest jak pochód- przemija. E. Stachura
Awatar użytkownika
maybe
Posty: 5330
Rejestracja: pt 06 maja, 2011

Post autor: maybe »

:-D :rozyczka:
Wiem wystarczająco dużo, żeby wiedzieć jak mało wiem.
niezapominajka
Posty: 778
Rejestracja: pn 12 mar, 2018

Post autor: niezapominajka »

:mrgreen: :mrgreen: :rozyczka:
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7875
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Do poczytania wyśmienite :-D

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "
Hexe
Posty: 1141
Rejestracja: pn 05 sie, 2013

Post autor: Hexe »

Megi, Perełka, Maybe, Niezpominajka, Leo - dziękuję za odwiedziny.
:rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Pisałam "dla jaj" kiedyś, na jakimś portalu.
Czas tworzenia jednego limka około 3 minuty.

Pozdrawiam :)