oświadczyny czyli memento mori

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Pier Dułka
Posty: 1541
Rejestracja: pn 01 gru, 2008

Post autor: Pier Dułka »

nie wszystkie zmieszczą się w tobole
słowa które na pęczki idą
prowadź poezji mnie sokole
pod niebo pełne mego wstydu

i ty jaszczurko spod kamieni
prowadź pomiędzy rym niełatwy
bym się otulił w czarnej ziemi
matce niechybnie przedostatniej

i ty najmniejszy świata listku
zanim zostaniesz puenty treścią
prowadź mnie poprzez mimo wszystko
które się nie chce zmieścić w wierszu

a kiedy wszystko się wypowie
drzewa i ptaki i pan człowiek
na skraju twoich drżących powiek
zostanę wstępem i posłowiem
wszystko to nic a nic to właściwie wszystko
Awatar użytkownika
Leon Gutner
Posty: 7874
Rejestracja: czw 15 kwie, 2010
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

Post autor: Leon Gutner »

Zatem prowadź :-D

Z przyjemnością L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "