Takie moje rozmyślania.

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoboda
Posty: 276
Rejestracja: wt 20 cze, 2017
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: Łoboda »

Urodziła mnie matka z krwi i ciała, ochrzczono w kościele i od tego momentu zaczęto mnie formować.
Budować z kości, z krzesła, ze swoich wspomnień, z niespełnionych marzeń,
z tablicy szkolnej, z kredy, z warkoczy matki i z pojedynczych kosmyków, ale głównie z betonu.
W imię narzuconych zwyczajów wbudowano lęki, według ustalonych gier nie wiedząc kim jestem.
W tym wszystkim jakąś rolę miała moja dusza. Toczy się gra komputerowa?.

Czym jest dusza? Tak sobie sama odpowiadam.

Dusza, to dysk z pamięcią pełen programów które uruchamiają ciało i mózg, to kanał łączący z Bogiem.
Komputer jest tylko opakowaniem twardego dysku i ciało jest opakowaniem duszy.
Szatan jak haker próbuje przeprogramować dyski, wrzucając różne wirusy,
czasem nie potrafimy się obronić i wtedy kasuje nam boską pamięć i wciska zło.

Ciało bez duszy jest martwe i niepotrzebne, pogrzebane rozkłada się na proch tak jak komputer
bez dysku wyrzucamy utylizujemy. Po śmierci, pamięć ` ja` oddziela się od ciała.

Apostoł Paweł oświadczył: To `co siejesz (przy śmierci) nie siejesz
ciała, które ma wyróść`. Przy zmartwychwstaniu Bóg
da ciało każdej osobie, t. j. każdej istocie. czyli duszy, lecz nie te same,
te które uległy zniszczeniu przy śmierci.
Dusza zostaje w uśpieniu jak dysk wymontowany z komputera.

Bo jak inaczej tłumaczyć obudzenie martwego Łazarza.
Jezus nie wyciągałby go z krainy niebiańskiej szczęśliwości, wyraźnie powiedział: `Łazarz, przyjaciel
nasz, zasnął, ale idę obudzić go`
Uruchomił ponownie jego duszę.

Dusze uśpione czekają na zmartwychwstanie jak dyski leżące na półce.
Bóg jak Internet, jest najważniejszym ogniwem w połączeniu.

`Boć ci, co żyją, wiedzą, że umrzeć mają; ale umarli o niczym nie wiedzą,
i nie maja więcej żadnej zapłaty, gdyż w zapamiętanie przyszła
pamiątka ich`. - Kaz. Salomonowy 9:5.

Chyba, że uda się komuś przed śmiercią zalogować na tamten świat lub po śmierci na tutaj.